De 7 maturiteitsniveau's

 

Verwerf meer inzicht in de 7 maturiteitsniveaus: van opportunist tot alchemist. Welke maturiteitsniveau’s onderscheiden we?

Meer weten

De basis leiderschapsvaardigheden: van specialist naar presteerder (achiever)

Voor de leidinggevenden die hun kennis, vaardigheden en competenties inzake leidinggeven willen verhogen. Deze opleidingen zijn gekend als de traditionele opleidingsprogramma’s. Denk SMART doelstellingen, feedback geven, communicatie skills …

Meer weten

 Evolutie naar een matuur leiderschapsprofiel: ontplooi jouw natuurlijk leiderschap

Voor de ervaren leidinggevende die alles heeft bereikt en zich nu afvraagt ‘is this it’? Je bent een succesvolle manager en leider, je bent een uitstekende motivator, maar ergens wringt er iets. Je vraagt je af waarom je zo hard werkt, je wil tijd besteden aan andere zaken dan jouw pure prestatie. De focus ligt bij de zelfontplooiing, het zoeken naar jouw purpose.

Meer weten

Natuurlijk leiderschap

 

De 4 basisideeën

1. Mensen evolueren en groeien constant.

Terwijl deze ontwikkeling in onze jeugd spontaan en quasi automatisch verloopt, moeten we als volwassene veel meer inspannen. We moeten ons constant bijscholen zoniet stoppen we met evolueren.

2. Leiderschapsevolutie volgt een vast pad bestaande uit 7 fasen

• De opportunist:
• De conformist:
• De specialist
• De presteerder
• De catalyst - redefining
• De synergist - transforming
• De alchemist
Voor meer informatie over deze fasen, klik hier

3. Zowel horizontale als verticale leiderschapsevolutie zijn belangrijk voor de ontwikkeling tot natuurlijk leider.

• Horizontaal leiderschap = ontwikkelen van jouw kennis, vaardigheden en competenties door trainingen/opleidingen/coaching.
• Verticaal leiderschap = ontwikkeling van jouw mindset. Je graaft dieper in wat je drijft, wat jouw waarden zijn en je gedraagt ernaar.

4. De natuurlijke leider is minstens een catalyst

De catalyst is het leiderschapsniveau dat minimaal nodig is om te functioneren in onze huidige BANI wereld

 

Enkele kenmerken van natuurlijke leiders

Begin bij je eigen purpose

Je weet waar je voor staat, wat de doelen in jouw leven zijn, welke waarden voor jou belangrijk zijn. Je weet wat je wil in het leven, niet alleen persoonlijk maar ook professioneel. Je formuleert een helder antwoord op de vraag “welk verschil wil ik maken in deze wereld?”

Vertoon consequent gedrag

Je definieert jouw kernwaarden en je blijft er trouw aan. En dus verkondig je consequent jouw waarheid. Dat betekent niet dat je zomaar pijnlijke dingen tegen mensen kan zeggen. Jouw waarheid is niets meer dan eerlijk zijn, helder en authentiek. Je respecteert hierbij natuurlijk wel de waarden van anderen en hun diversiteit

Leidinggeven vanuit het hart

Leiderschap gaat over mensen. Als sterke leider maak je mensen warm voor jouw visie en inspireer je hen om mee te werken aan de gemeenschappelijke doelen. De beste leiders zijn niet bang om hun kwetsbare kant te laten zien. Wees dus oprecht geïnteresseerd in mensen en spendeer veel tijd aan het ontwikkelen van de mensen rondom jou.

Sta stevig in je schoenen

Als mature leider handel je naar je woorden en leef je naar jouw waarden. Je toont een standvastig karakter, ook wanneer de wereld om je heen onvoorspelbaar en wispelturig is. Tegelijk blijf je wendbaar en wijs reageren op de omgeving. Mensen vertrouwen, respecteren en luisteren naar jou.

Toon moed

Er is veel innerlijke kracht nodig om te doen wat jij denkt dat goed is ook al zal dat niet makkelijk zijn. We leven in een wereld waar zo veel mensen het pad van de minste weerstand volgen. Natuurlijk leiderschap is moedig kiezen voor de weg die volgens jou de juiste is en tegelijkertijd openstaan voor de signalen op die weg, om je dapper aan te passen waar nodig.

Zorg voor jezelf

Zorg voor je zelf, dit is een teken van zelfrespect. Je kunt geen grote dingen op het werk doen als je je niet goed voelt. Natuurlijke leiders eten goed, sporten, nemen tijd voor ontspanning en zorgen goed voor hun lichaam. Zorg dat je fysiek, mentaal, emotioneel en spiritueel op een hoog niveau kan presteren.

Bouw teams en creëer gemeenschappen

Een van de eerste zaken waar mensen vaak naar zoeken in hun werkomgeving is een gevoel van collegialiteit, samenwerking en vriendschap. Natuurlijke leiders creëren werkplaatsen waar collegialiteit, vriendschappen en teams kunnen groeien. Kijk ruimer dan je eigen team, zorg voor het grotere geheel.

Kijkt naar het groter plaatje

Duurzaamheid en sociaal engagement zijn zo belangrijk als puur economische waarde. Je hebt respect en denkt bij je beslissingen ook aan sociale rechtvaardigheid, milieu, natuur en het welzijn van al wat hier leeft op aarde.

Lange termijn denker

Als mature leider denk je niet alleen aan korte termijn winst. Je verruimt jouw blik en je zorgt voor huidige en toekomstige generaties.

BEDRIJFSGEGEVENS

Kon-Kiki
Manestraat 28
3540 Herk-de-Stad

T.+32 498 517 365
kris(at)konkiki.be

BTW BE0808.076.019
Follow me on LinkedIn

AGENDA
Opstellingen van 9.00u tot 12.30u

8/6/2024 - 6/9/2024 - 11/10/2024 - 22/11/2024 - 6/12/2024

31/1/2025 - 28/3/2025 - 23/5/2025 - 20/6/2025

Meer info en inschrijven: Opstellingen

 
Opleiding Systemisch Coach

4 x 2 dagen start op 26/8/2024

Meer info en inschrijven: Opleiding systemisch coachen