Executive Coaching

 

Een complexe omgeving

Directieleden en topmanagers worden vandaag steeds meer geconfronteerd met een onvoorspelbare en onzekere omgeving. Dit vraagt een grote flexibiliteit, snelle verandering en nieuwe competenties en attitudes.

 

De ideale sparringpartner

Zeker wanneer directieleden in een complexe nieuwe organisatie van start gaan is een coach als externe sparringpartner cruciaal. Een ervaren executive coach brengt verfrissende en verruimende inzichten mee en nodigt de leider uit om van diverse invalshoeken de situatie te bekijken. Hierdoor verloopt de verandering sneller en doorstaan de leiders de stressvolle overgangssituaties succesvoller.

 

Een stap verder dan de ontwikkeling van het individu.

De concrete vraagstukken in uw organisatie vormen de vertrekbasis van executive coaching. Op die manier kan de leider de nieuwe inzichten meteen in de praktijk brengen. Door een gestructureerde en systemische benadering komen manager en organisatie in versnelde evolutie en zo kan de organisatie dynamisch transformeren op het ritme van de omgeving.

Daarnaast is executive coaching erop gericht de directieleden te begeleiden naar een volgende fase in hun leiderschapsrol. Leiderschap in deze VUCA wereld vraagt een hogere maturiteit, een overkoepelend “synergetisch“ perspectief.

 

Vertrekpunt: de coachingvraag

Net zoals bij een klassieke coaching vertrekt executive coaching vertrekt bijna steeds vanuit concrete uitdagingen van de CX0, de directeur, de manager, de zaakvoerder. M.a.w de coachee bepaalt zelf de doelstellingen.

 

Het coachingstraject

Tijdens een leiderschapsevolutie traject inspireren we de leider tot een shift in leiderschapsmaturiteit en we reiken de competenties, de attitudes en de tools aan die dit in de praktijk mogelijk maken.

 

Een leiderschapsevolutie op 4 vlakken

Inspirerend leiderschap: de leiders formuleren een evolutionaire, heldere en aantrekkelijke visie die mensen motiveert en uitnodigt. Daarnaast aligneren ze met de diverse stakeholders op een inspirerende manier.

Persoonlijk leiderschap: een verhoogd bewustzijn van persoonlijk purpose, waarden, leiderschapsstijl en integratie van schaduwkanten om krachtig aan het roer te staan

Positieve, inspirerende en ontwikkelingsgerichte interactie: een veilig kader creëren, met positieve, heldere en open communicatie zodat iedereen binnen de organisatie zich kan ontwikkelen in een sfeer van vertrouwen. Zo ontstaat een groot draagvlak voor de transformatie die nodig is binnen de organisatie.

Integratieve mindset: een overkoepelende meer breeddenkende kijk, zodat synergie gevonden wordt tussen de eigen organisatie en het samenwerken over de grenzen heen, om zo een meer humane en ecologische wereld te creëren. Zo gaan de leiders vormgeven aan een organisatie die de overkoepelende belangen dient van alle stakeholders.

BEDRIJFSGEGEVENS

Kon-Kiki
Manestraat 28
3540 Herk-de-Stad

T.+32 498 517 365
kris(at)konkiki.be

BTW BE0808.076.019
Follow me on LinkedIn

COACHINGREIS

Reizen, wandelen en coachen: mijn  passies verenigd

Ontdek het coachingweekend

Ontdek de coachingreis naar Nepal