EVF 1526 web

Na 20 jaar ervaring in de bedrijfswereld zei ik mijn rol als International Training Manager vaarwel en startte in 2008 met mijn bedrijf Kon-KiKi als coach en leadership trainer. Als passionele, executive coach met technische achtergrond en management ervaring begeleid ik sindsdien leiders, managers en specialisten in hun transformatie naar natuurlijk en synergetisch leiderschap.

Dankzij mijn ervaring in het bedrijfsleven heb ik een grote affiniteit met de uitdagingen van mijn coachees en trainees en ben ik snel in staat om situaties te helpen analyseren en in te schatten

Als leadership development trainer heb ik een ruime internationale ervaring. Ik trainde en coachte teams op alle niveaus in profit en non-profit organisaties om te groeien in efficiënte samenwerking.

Als executive coach begeleid ik leiders en managers in hun transformatie naar natuurlijk en synergetisch leiderschap. Ik ben gespecialiseerd in het geven van ICF gecertificeerde opleidingsprogramma’s rond coaching, teamcoaching, systemisch coachen en opstellingen.

Ik heb ruim 20 jaar ervaring in internationale bedrijven (Amoco, BP, Atlas Copco) in diverse functies: als ingenieur, in operationele management jobs (maintenance, kwaliteit, communicatie) en in HR en Change. Ik heb ervaring in coaching en training op verschillende niveaus in de organisatie (van arbeider tot ingenieur, van medewerker tot executive). Ik werkte met groepen uit diverse culturen: Noord- en Zuid-Amerika, Azië, Afrika en Europa.

Opleidingen

Ik combineer een ingenieursopleiding en 20 jaar business ervaring met een waaier aan coaching opleidingen:

 • ICF Professional Certified Coach sinds 2012
 • Psycho-energetisch Master Coach sinds 2018 
 • Masterclass Systemisch Coachen (Jan Ardui / Philippe Bayeur)
 • Systemische Strukturaufstellungen (Prof. Dr. Matthias Varga von Kibéd & Dipl.-Psych. Insa Sparrer)
 • Organisatieopstellingen
 • StageShift Vertical Leadership Development Executive Coach (Antoinette Braks)
 • Teamcoaching (The Coaching Square)
 • Master in NLP (Sofia Nederland)
 • CIGO: Consultancy in Groepen en Organisaties (KUL - UH)
 • Appreciative Inquiry (Cleveland Ohio University)
 • Facilitator Strategic Large Groups Interventions
 • Leadership & Change Management (Zenger Miller)
 • Insights Practitioner (Insights Benelux)
 • MBTI
 • Enneagram
 • Geweldloze communicatie (Gemma)
 • Wandelcoaching (Wandelcoaching Nederland)
 • Lego Serious Play (the Coaching Square)
 • Inner child therapie (Indra T. Preiss)

Opleidingen (zelf geven)

• MasterclassTeamcoaching (HRD Academy - https://www.hrdacademy.be/nl/opleidingen/13173/coach-opleiding/masterclass-teamcoaching )
• Systemisch Coachen (The Coaching Square)
• Root / Grow coaching opleiding (The Coaching Square)

Kwaliteiten

Ik denk snel, werk zeer diepgaand en toch pragmatisch, ik ben spontaan, inspirerend, co-creatief en heb een holistische en systemische aanpak. Mijn fascinatie voor de natuur is mijn inspiratiebron.

Warmte

Ik werk op een warme, natuurlijke en spontane manier waardoor de coachee of trainee zich snel op zijn gemak voelt. Door mijn respect en verwondering voor ieders unieke talent, kom je snel in je kracht te staan. Ik zie heel snel je pure kwaliteiten en vind het heerlijk om die nog te versterken. Ik geniet ervan om samen manieren te vinden die echt bij je passen, je waarden en overtuigingen te exploreren, nieuwe mogelijkheden te ontdekken om je doel te bereiken.

Vertrouwen

Ik vind het heel belangrijk dat mijn coachees en trainees mij vertrouwen. Zo vertellen ze mij zaken die ze hun beste vrienden misschien niet eens toevertrouwen. Zo komen we sneller tot de essentie en zal je je doelen sneller bereiken.

Unieke aanpak

Ik werk vanuit veiligheid en verbondenheid en combineer coaching- en trainingstechnieken vaak verrassend en origineel. Zo raak je los uit je vaste denkpatronen en kan je vanuit een ruimer perspectief nieuwe mogelijkheden ontdekken. Voor mijn coachingsessies trekken we er samen op uit (wandelcoaching) zodat je niet alleen figuurlijk maar ook letterlijk in beweging komt.

Waarden

Natuurlijkheid / Echtheid / Authenticiteit

Ik heb een enorme bewondering voor de unieke talenten van mensen. Dankzij mijn enthousiaste, empathische en intuïtieve aanpak slaag ik erin mensen in contact te brengen met hun eigen authentieke kracht. Ik help mensen doelen te formuleren die echt bij hen passen, hun overtuigingen te herformuleren zodat ze meer kansen krijgen en hun hindernissen op hun eigen manier kunnen aanpakken. Intuïtief integreer ik verschillende technieken en methodes vanuit verschillende disciplines om voor ieder de persoonlijke aanpak te vinden die verandering mogelijk maakt. Vanuit deze authenticiteit kunnen mensen in organisaties tot echte samenwerking komen en diversiteit renderen.

Diepgang

Ik ben niet zomaar tevreden met enkel het aanleren van methodes, vaardigheden of trucjes. Ik zorg ervoor dat de mensen ook hun overtuigingen onder de loep nemen. Zo kunnen ze niet alleen, maar willen en durven ze ook de veranderingen in de praktijk toepassen.

Openheid, vertrouwen en veiligheid

Interactie, onderling delen en feedback durven geven, verschillende ideeën met elkaar vergelijken, standpunten uitwisselen verruimt de keuzemogelijkheden. Ik stimuleer het proces van onderlinge interactie tussen de deelnemers. Zij zijn het immers die samen de verandering in de organisatie moeten waarmaken. Veiligheid en verbondenheid is noodzakelijk zodat de mensen zich veilig voelen om te experimenteren, om zaken bespreekbaar te maken, om zich kwetsbaar en lerend op te stellen. De onderlinge relaties in de groep en het proces zorgen ervoor dat mensen elkaar ondersteunen bij het leren.

Spontaan en creatief

Ik ben van nature enthousiast, spontaan en inspirerend. Ik hou van de natuur en van echtheid en kan van kleine dingen enorm genieten. Zo help ik mensen hun grenzen te verleggen en nieuwe mogelijkheden te ontdekken. Ik leer mensen te groeien vanuit het positieve dat er al is en ik focus mij op de mogelijkheden in plaats van op de beperkingen.

BEDRIJFSGEGEVENS

Kon-Kiki
Manestraat 28
3540 Herk-de-Stad

T.+32 498 517 365
kris(at)konkiki.be

BTW BE0808.076.019
Follow me on LinkedIn

COACHINGREIS

Reizen, wandelen en coachen: mijn  passies verenigd

Ontdek het coachingweekend

Op stap met de camper