EVF 1526 web

Unieke Aanpak

Natuurlijk Leiderschap in Actie

Met 20 jaar ervaring in internationale bedrijven heb ik een scherp inzicht ontwikkeld in wat natuurlijk en transformatief leiderschap werkelijk betekent. Mijn trainingen zijn ontworpen om leiders te begeleiden bij het cultiveren van authentiek leiderschap dat in harmonie is met de omgeving en de mensen om hen heen.

Meesterlijke Vaardigheden in Systemisch Coachen

Als gecertificeerde meestertrainer in systemisch coachen integreer ik diepgaande inzichten in systemische dynamieken in al mijn coaching praktijken. Deze benadering stelt leiders in staat om op een dieper niveau te begrijpen hoe systemen werken en hoe ze effectieve veranderingen kunnen stimuleren.

Een Decennium aan Coaching expertise

Met 16 jaar coaching ervaring heb ik een schat aan kennis en vaardigheden opgebouwd in het begeleiden van individuen en teams naar hun volledige potentieel. Mijn aanpak is empathisch, resultaatgericht en gericht op duurzame groei op lange termijn.

Internationale Perspectieven

Mijn jarenlange ervaring in internationale omgevingen heeft me blootgesteld aan diverse culturen en zakelijke uitdagingen. Dit stelt me in staat om leiders van verschillende achtergronden effectief te begeleiden en hen te helpen hun leiderschapspotentieel te maximaliseren in een wereldwijde context.

Opleidingen

Dankzij de combinatie van technische expertise, zakelijke ervaring en coaching vaardigheden, bied ik een unieke benadering aan mijn klanten. Mijn certificeringen en ervaring in diverse coaching methodologieën stellen me in staat om individuen en organisaties te begeleiden op het gebied van leiderschapsontwikkeling, teamdynamiek en persoonlijke groei.

Door tools zoals MBTI, Enneagram, Insights Practitioner en Lego Serious Play te integreren, kan ik op verschillende niveaus met mensen werken, variërend van individuele coaching tot teamontwikkeling en organisatieverandering.

Mijn holistische benadering richt zich op zowel professionele als persoonlijke ontwikkeling, waardoor ik op maat gemaakte oplossingen kan bieden die aansluiten bij de specifieke behoeften en doelen van mijn klanten.

Met deze achtergrond ben ik goed gepositioneerd om positieve veranderingen te stimuleren op zowel professioneel als persoonlijk niveau, en om impact te hebben op individuen, teams en organisaties. Ik combineer een ingenieursopleiding en 20 jaar business ervaring met een waaier aan coaching opleidingen:

 • ICF Professional Certified Coach sinds 2012
 • Psycho-energetisch Master Coach sinds 2018 
 • Systemic intensive program (Siets Bakker)
 • Masterclass Systemisch Coachen (Jan Ardui / Philippe Bayeur)
 • Systemische Strukturaufstellungen (Prof. Dr. Matthias Varga von Kibéd & Dipl.-Psych. Insa Sparrer)
 • Organisatieopstellingen
 • StageShift Vertical Leadership Development Executive Coach (Antoinette Braks)
 • Inner child therapie (Indra T. Preiss)
 • Leadership and membership (Morton Hjorst)
 • Teamcoaching (The Coaching Square)
 • Master in NLP (Sofia Nederland)
 • CIGO: Consultancy in Groepen en Organisaties (KUL - UH)
 • Appreciative Inquiry (Cleveland Ohio University)
 • Facilitator Strategic Large Groups Interventions
 • Leadership & Change Management (Zenger Miller)
 • Insights Practitioner (Insights Benelux)
 • MBTI
 • Enneagram
 • Geweldloze communicatie (Gemma)
 • Wandelcoaching (Wandelcoaching Nederland)
 • Lego Serious Play (the Coaching Square)

Opleidingen (zelf geven)

• MasterclassTeamcoaching (HRD Academy - https://www.hrdacademy.be/nl/opleidingen/13173/coach-opleiding/masterclass-teamcoaching )
• Systemisch Coachen (The Coaching Square)
• Root / Grow coaching opleiding (The Coaching Square)

Wat anderen over mij zeggen

Ria:

'is' en 'doet' - vanuit haar 'zijn' genereert Kris een 'doen vanuit je eigen zijn' bij de ander

Warm en respectvol: in staat om iedereen vanuit een respecterende houding te benaderen, hoeveel oordelen je er ook op kan hebben. Ze stimuleert het zelfvertrouwen van mensen door hen aan te moedigen het beste van zichzelf te laten zien.
Verruimend/reframend: niet vanuit een 'andere planeet', wel door tegenstellingen of verbanden te leggen, door een systemische en vaak verrassende benadering
Liefdevol confronterend: Brengt haar oordelen/ingevingen in als zienswijzen - voelt niet als oordeel, wel als een verrassing of nieuw inzicht
Spontaan, met een speels plagend kantje.

Serieus en Resultaatgericht: neemt je au sérieux, zorgt ervoor dat je acties formuleert en onderneemt, volgt op.
Ervaren, doorwinterd: heeft al vele situaties meegemaakt en denkt mee. Dankzij haar creatieve benadering vindt ze een manier om uitdagende situaties aan te pakken samen met de klant. Co-creatie is inspirerend en leidt tot verrassende effecten.
Discreet: zal concrete en zinvolle voorbeelden geven vanuit haar ruime ervaring maar nooit namen noemen of anderen in diskrediet brengen.

Dieter

Spiegel: Zie je niet dat… Vaak zit ik er te kort op om op te merken wat schort, wat anders loopt of anders kan. De opmerkzaamheid van Kris is voor mij een geschenk.
Rustpunt: Dat past in het verwachte… Het basisinzicht en de kennis van Kris over systemen is naar mijn mening enorm groot, waardoor zij erin slaagt aan te geven waar je met een bepaalde issue zit, hoe je er gekomen bent en wat mogelijke volgende stappen zijn. Dit brengt me rust.
Wekker: Neen dat is niet goed… Daar waar ik in een ongezonde situatie verzeild geraak zal zij daarop wijzen. Me als moet zelfs wakker schudden op die manier die me gericht raakt.
Houvast: Ken je of ben je bekend met… Daar waar ik zoek komt ze met schema’s of analogieën of inzichten die me sterken in mijn aanpak; in mijn manier van leiding geven.
Wegwijzer: We zouden kunnen… Het is een luxe om met de input van Kris de weg gewezen te worden. De wegwijzer is een luxe die aangeboden wordt; al is er altijd het gemeenschappelijke begrip dat de weg wijzer is dan de wegwijzer…
Uitdager: Je zou kunnen… Ver voorbij de werk gerelateerde thema’s durft Kris met de ‘gekste’ suggesties komen die me uitdagen. Dit past en werkt bij me; in de sport werd ik op dezelfde manier aangepakt… Het geeft me energie en verlangen.
Tijd: Waarom heb je of zou je… Er is niet alleen het nu. Er is een (ver) verleden en een (verre) toekomst. Die gevoelsmatige aanpak ligt me, en bracht me op het pad van filosofie en concreet naar de inzichten van Ken Wilber. Tijd werd hierdoor een vriend; een kracht in de rat race…

Anderen (Leen Lambrechts, Hilde Verachtert, Hilde Vanhoof, Liesbeth Michiels, Philippe Ernens)

Rechtvaardig en holistisch bewust: streeft naar sociale rechtvaardigheid en inspireert tot een ruimer bewustzijn. Wil bijdragen tot een betere wereld en nodigt me uit om rekening te houden met het grotere geheel, met al wie leeft nu en in volgende generaties, mens, dier en milieu
Intelligent en strategisch with a human touch , professioneel, doorziet snel verbanden en komt vlot tot de essentie.
Streeft steeds naar diepgang om te komen tot een duurzame verandering
Avontuurlijk en natuurlijk: houdt ervan vreemde landen en verre streken te ontdekken en kan tegelijkertijd enorm genieten van het kleine, het eenvoudige het natuurlijke in ons eigen land.
Ontwapenend oprecht met de humor en lichtheid die het gemakkelijk maakt om confronterend boodschappen binnen te laten. Uitnodigend en vrijblijvend confronterend
Harde betrouwbare werker en bewuste levensgenieter. Professioneel en competent en belezen gecombineerd met straffe intuïtie en creatieve spontaniteit
Zeer begaan met anderen, “she really cares” , groot hart voor mensen, diepgaand en warm betrokken
Andersdenkend, niet conventioneel, open en vrije geest, steeds nieuwsgierig om diverse standpunten en invalswijzen te exploreren en grenzen te verleggen. Zowel voor zichzelf als voor anderen. Pipi Langkous: “ik heb het nog niet gedaan, dus ik kan het wel”

Kwaliteiten

Ik denk snel, werk zeer diepgaand en toch pragmatisch, ik ben spontaan, inspirerend, co-creatief en heb een holistische en systemische aanpak. Mijn fascinatie voor de natuur is mijn inspiratiebron.

Warmte

Ik werk op een warme, natuurlijke en spontane manier waardoor de coachee of trainee zich snel op zijn gemak voelt. Door mijn respect en verwondering voor ieders unieke talent, kom je snel in je kracht te staan. Ik zie heel snel je pure kwaliteiten en vind het heerlijk om die nog te versterken. Ik geniet ervan om samen manieren te vinden die echt bij je passen, je waarden en overtuigingen te exploreren, nieuwe mogelijkheden te ontdekken om je doel te bereiken.

Vertrouwen

Ik vind het heel belangrijk dat mijn coachees en trainees mij vertrouwen. Zo vertellen ze mij zaken die ze hun beste vrienden misschien niet eens toevertrouwen. Zo komen we sneller tot de essentie en zal je je doelen sneller bereiken.

Unieke aanpak

Ik werk vanuit veiligheid en verbondenheid en combineer coaching- en trainingstechnieken vaak verrassend en origineel. Zo raak je los uit je vaste denkpatronen en kan je vanuit een ruimer perspectief nieuwe mogelijkheden ontdekken. Voor mijn coachingsessies trekken we er samen op uit (wandelcoaching) zodat je niet alleen figuurlijk maar ook letterlijk in beweging komt.

Waarden

Natuurlijkheid / Echtheid / Authenticiteit

Ik heb een enorme bewondering voor de unieke talenten van mensen. Dankzij mijn enthousiaste, empathische en intuïtieve aanpak slaag ik erin mensen in contact te brengen met hun eigen authentieke kracht. Ik help mensen doelen te formuleren die echt bij hen passen, hun overtuigingen te herformuleren zodat ze meer kansen krijgen en hun hindernissen op hun eigen manier kunnen aanpakken. Intuïtief integreer ik verschillende technieken en methodes vanuit verschillende disciplines om voor ieder de persoonlijke aanpak te vinden die verandering mogelijk maakt. Vanuit deze authenticiteit kunnen mensen in organisaties tot echte samenwerking komen en diversiteit renderen.

Diepgang

Ik ben niet zomaar tevreden met enkel het aanleren van methodes, vaardigheden of trucjes. Ik zorg ervoor dat de mensen ook hun overtuigingen onder de loep nemen. Zo kunnen ze niet alleen, maar willen en durven ze ook de veranderingen in de praktijk toepassen.

Openheid, vertrouwen en veiligheid

Interactie, onderling delen en feedback durven geven, verschillende ideeën met elkaar vergelijken, standpunten uitwisselen verruimt de keuzemogelijkheden. Ik stimuleer het proces van onderlinge interactie tussen de deelnemers. Zij zijn het immers die samen de verandering in de organisatie moeten waarmaken. Veiligheid en verbondenheid is noodzakelijk zodat de mensen zich veilig voelen om te experimenteren, om zaken bespreekbaar te maken, om zich kwetsbaar en lerend op te stellen. De onderlinge relaties in de groep en het proces zorgen ervoor dat mensen elkaar ondersteunen bij het leren.

Spontaan en creatief

Ik ben van nature enthousiast, spontaan en inspirerend. Ik hou van de natuur en van echtheid en kan van kleine dingen enorm genieten. Zo help ik mensen hun grenzen te verleggen en nieuwe mogelijkheden te ontdekken. Ik leer mensen te groeien vanuit het positieve dat er al is en ik focus mij op de mogelijkheden in plaats van op de beperkingen.

BEDRIJFSGEGEVENS

Kon-Kiki
Manestraat 28
3540 Herk-de-Stad

T.+32 498 517 365
kris(at)konkiki.be

BTW BE0808.076.019
Follow me on LinkedIn

AGENDA
Opstellingen van 9.00u tot 12.30u

8/6/2024 - 6/9/2024 - 11/10/2024 - 22/11/2024 - 6/12/2024

31/1/2025 - 28/3/2025 - 23/5/2025 - 20/6/2025

Meer info en inschrijven: Opstellingen

 
Opleiding Systemisch Coach

4 x 2 dagen start op 26/8/2024

Meer info en inschrijven: Opleiding systemisch coachen