foto voor header 02

Coachingreis

Coachingreis: Schitter in natuurlijk leiderschap

Waar en wanneer?
Rendeux 3 - 5 mei 2024   Volzet

Wil je de leider van je eigen leven zijn?

Wil je bewust een koers varen die in lijn is met jouw missie? Wil je jezelf in je essentie beter leren kennen, zodat je op jouw unieke manier een verschil kan maken in deze VUCA wereld (Volatile, Uncertain, Complex, Ambigue). Of wil je gewoon even time out nemen en je herbronnen?

Het leven is onvoorspelbaar en uitdagend. Daarmee omgaan is niet gemakkelijk. En nee, je bent niet de enige die daarover piekert! We wikken en wegen over hoe we in bepaalde situaties het beste kunnen reageren. ‘Deep down’ weten we dat we daarbij best trouw blijven aan onszelf, dat we moeten reageren vanuit onze eigen natuur.

Maar wat is die natuur dan, die eigen aard?
Die gaan we ontdekken! Letterlijk en figuurlijk. Onze talenten, onze unieke sterktes en onze valkuilen maken dat we excellent kunnen zijn op een natuurlijke wijze.

Je vertrekt vanuit jouw doelstelling, maakt de verbinding met jouw purpose (= datgene wat jij wil betekenen voor jezelf en je omgeving). Je kijkt je schaduwkanten in de ogen en laat los wat je niet langer nodig hebt en integreert wat je nog niet durfde te gebruiken.

Krijg je nu goesting om met een zeer diverse, gelijkgestemde groep op ontdekkingstocht te gaan en op zeer creatieve wijze rond leiderschap te reflecteren? We beleven samen een onvergetelijke ervaring. Je wordt gecoacht door Kris Vanhoof, een topcoach, je coacht elkaar en de prachtige natuur zorgt voor inspiratie. Gun jezelf dan deze actieve en onvergetelijke coaching-reis van Kon-Kiki in de prachtige natuur van de Ardennen.

What’s in (it for) you?

Wat is er zo waardevol aan deze driedaagse?
In momenten van verwarring of momenten waarop we keuzes moeten maken - soms zelfs keuzes tussen waarden op het hoogste niveau zoals bv. tussen integriteit of loyauteit - is het moeilijk om onze eigen natuur te zien. Daarom verkennen we dit in een veilige omgeving, die tegelijk ook de toets aan de realiteit doorstaat dankzij de andere deelnemers en coaches.

We gaan naar huis met een persoonlijk anker, ons scherp gesteld én doorleefd natuurlijk leiderschap, dat we instant kunnen gebruiken, altijd. In alle situaties - lastige en leuke - helpt het ons om trouw te blijven aan onszelf. Ons anker zorgt ervoor dat we congruent zijn (op 1 lijn in ons denken, doen en voelen). We gaan onze natuurlijke waarde en leiderschap uitstralen en zo een zichtbare en voelbare houvast bieden waarop we onszelf en onze omgeving trakteren.

Wat we nog mee naar huis nemen is een unieke beleving, een netwerk aangevuld met zielsgenoten en technieken om jezelf en anderen te begeleiden in leiderschap

Kortom:

 • Je ontdekt op een intuïtieve en energetische manier hoe jij je persoonlijke missie in de wereld zet.
 • Je ontdekt je groeipotentieel en gaat hier op een frisse en effectieve manier mee aan de slag.
 • Je kijkt je voornaamste persoonlijke en professionele struikelblokken, angsten en hindernissen in de ogen, en ontdekt hoe jij op een natuurlijke en systemische manier deze kan overwinnen.
 • Je komt in beweging en geniet van de schoonheid, zodat je moe en toch opgeladen met natuurlijke energie weer naar huis gaat
 • Je ontwikkelt coaching skills door samen te werken met inspirerende tochtgenoten.
 • Je ontvangt reflectieve feedback van je tochtgenoten en leert ook zelf feedback geven die anderen uitnodigt om hun natuurlijke potentieel beter te begrijpen.
 • Je wordt uitgenodigd om je blik op leiderschap en coaching te verbreden, zodat je met een frisse visie en met veel energie terug naar huis gaat
 • Als leider en als coach krijg je een mooie toolkit van oefeningen die je voor jezelf, je medewerkers of je klanten kan inzetten.
 • Je krijgt inzicht in jouw plaats in deze groep, jouw patronen in een groep, je legt de link met andere groepen in je dagelijks leven en kan zo bewust kiezen om hier meer je natuurlijk leiderschap op te nemen.

Praktisch

PRAKTISCHE INFO

Waar?

We trekken naar de Ardennen. Elke dag wandelen we maximaal 8 à 10 km. Onderweg doen we coaching oefeningen en delen we onze ervaringen met elkaar.

We verblijven in een gezellig en warm huis in het midden van de natuur, waar de vijf elementen aanwezig zijn: water – hout – vuur – aarde en veel frisse lucht.
We genieten samen van culinaire en gezonde maaltijden, leuke ontspannende momenten.

Kleine groep

Kon-Kiki kiest voor een reis met een kleine groep. Tijdens deze leiderschapsreis ben je in het gezelschap van 5 tot 7 personen. Zo krijgt iedereen voldoende de kans om door Kris gecoacht te worden.

Voorbereiding

Een tweetal weken voor vertrek krijg je een voorbereidend document, waarin we je uitnodigen tot korte reflectie-oefeningen in de natuur zodat je alvast in de stemming komt en bewust op stap kan gaan.
We sturen je ook een lijst met tips voor het pakken van je koffer of je rugzak en de vraag om je dieetwensen door te geven.

Wanneer?

- Aankomst: Vrijdag om 12.00 u
- Start programma : Vrijdag om 14.00 u
- Einde programma : Zondag rond 17.00 u

FAQ

FAQ

Deze coachingreis is specifiek bedoeld voor leiders, managers en zaakvoerders, maar ook voor medewerkers die willen groeien in hun natuurlijke leiderschap. Ook coaches die hun eigen leiderschap willen vergroten of hiermee aan de slag willen bij hun klanten zijn welkom. Kortom: mensen die willen investeren in zichzelf om zo hun missie in het leven te volbrengen vanuit hun talenten en waarden.

We wandelen elke dag maximaal 10 km aan een rustig tempo met veel oefeningen onderweg. Om deze reis te ondernemen, hoef je geen topsporter te zijn. Een goede gezondheid en basisconditie zijn voldoende.

We logeren in Rendeux, in een gezellige vakantiehuisje in the middle of nowhere. Zie www.lerirededieu.be voor meer info

Alle maaltijden en drank zijn inbegrepen. 's Ochtends beginnen we met een uitgebreid ontbijt. Tijdens de wandelingen nemen we onze eigen picknick mee. Bij terugkomst van de wandeling staat een versnapering klaar. 's Avonds voorzien we gezonde en afwisselende gerechten. We houden vanzelfsprekend rekening met jouw allergieën, vandaar dat we telkens verschillende gerechten voorzien, voor elk wat wils.

We doen geen extreme outdoor oefeningen. Zorg zelf voor je persoonlijke verzekering, bij inschrijving sturen we je de nodige info hierrond op.

Tja, het blijft natuurlijk België, en het weer is dus onvoorspelbaar. We hopen op zon, but you never know! Zorg in elk geval voor laagjes, stevige wandelschoenen en toch ook een regenjas. We vertrekken voor een ganse dag en nemen picknick mee. 

Natuurlijk mag je als koppel deelnemen aan deze coachingreis. In onze vorige edities ging een koppel mee en ook dit jaar zijn ze weer van de partij. Het is enorm verrijkend om samen onderweg te zijn en toch je eigen pad te vinden.

Kostprijs

DE KOSTPRIJS VAN DEZE COACHINGREIS

Prijskaartje

 • Coaching programma: 950 €
 • Verblijf en catering voor 3 dagen (single kamer): 250 € per persoon
 • Deze prijzen zijn exclusief 21% BTW

Schrijf je in via mail

We sturen je een inschrijvingsformulier dat je getekend dient terug te sturen aan Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Je ontvangt een factuur. Je inschrijving is geldig zodra je factuur is betaald.

Referenties

WAT DE DEELNEMERS VERTELLEN

Getuigenis van Ellen, communicatieverantwoordelijke bij een internationaal b2b-bedrijf:

“Niet alleen Kris is je klankbord, ook je reisgenoten zijn dat. En dat zorgt voor een hele positieve dynamiek!”

Lees Meer

Getuigenis van Dieter Geenens, algemeen directeur van POM Oost-Vlaanderen:

“Er bestaat nu geen onderscheid meer tussen de Dieter thuis, tijdens het sporten of op het werk.”

Lees Meer

Getuigenis van Hilde Verachtert:

“Deze coachingreis kwam voor mij op het juiste moment in mijn leven.”

Lees Meer

De Coach

DE COACH

Kris, drijvende kracht achter Kon-KiKi, puur natuur

Ik ben een gepassioneerde leiderschapstrainer en -coach. Na 20 jaar ervaring in diverse management rollen in grote internationale bedrijven, volgde ik 11 jaar geleden mijn ware roeping en sindsdien inspireer ik managers om hun natuurlijk leiderschap te ontwikkelen. 

In 2017 startte ik met het Natuurlijk Leiderschap coachingreizen: "Ontdek de schoonheid in de wereld en vind de essentie in jezelf". In deze ontdekkingsprogramma’s combineer ik mijn creatieve aanpak voor de ontwikkeling van mensen, met gezonde beweging met mijn liefde voor de schoonheid van de natuur. Leiders ontdekken hun diepere missie, hun ware natuur, hun essentie, integreren hun schaduwkanten. Zo staan ze zelfbewuster in het leven en in hun werk. Ik ben ervan overtuigd dat wanneer mensen echt vanuit hun essentie leven, ze zorgzaam omgaan met de bronnen van onze aarde en een leefbare wereld creëren voor iedereen, mens en natuur en voor de volgende generaties.

Ikzelf blijf me ontwikkelen en volg meer dan 350 dagen opleiding. Een paar voorbeelden van mijn inspiratiebronnen: Professional Certified Coach (ICF / Root, Grow en Bloom,Teamcoaching bij Leen Lambrechts en Marleen Boen van The Coaching Square), Psycho-energetisch Master Coach en Intuïtieve ontwikkeling bij Epeca, Organisatieopstellingen bij Johannes Schmidt, Systemische Structuuropstelling bij Matthias Varga Von Kibed, Master in NLP bij Paul Liekens Hartsystems en Inneke Boonstra Sofia Nederland, CIGO: Consultancy in Groepen en Organisaties bij KUL – UHasselt, Trauma coaching – Breek de Stilte 1-2-3 bij Interactiel, Appreciative Inquiry – Ron Fry in Cleveland Ohio University, Transformational Presence bij Alan Seal, Wandelcoaching bij Corry Reynegoud, geweldloze communicatie bij Gemma.

Persoonlijkheidsprofielen blijven me boeien als prachtig tool om zelfinzicht onder woorden te brengen, om diversiteit te waarderen en om mensen te helpen om “uit hun hokje” te groeien en hun Natuurlijk leiderschap met meer keuze neer te zetten. Process Communication Managament, MBTI, Insights Practicioner, Enneagram (EQI9)

Gewoon omdat ik het fijn vind om in beweging te blijven ben ik lid van een opstellingsgroep, volg kortere persoonlijke ontwikkelingsprogramma’s, supervisie en coaching. Mijn creatief talent werd getriggerd door mijn buurvrouw Eliane Kunen, die me leerde Zentanglen en me inspireerde tot verrassend kunstige collagewerken. Door een opleiding visual facilitation fris ik nu ook creatief mijn trainingen op. Ik houd van schoonheid en mijn droom is om kunstacademie te gaan volgen. Zodat ik ook hier mezelf door de meesters in het vak kan laten inspireren en onderwijzen om dan weer lekker mijn eigen stijl te kunnen uitproberen.

Motivatie

Waarom organiseren we deze coachingreis?

“Diepgang en persoonlijke begeleiding zijn het allerbelangrijkste voor mij.”

“Als coach ben ik bezig met mensen te laten groeien. En ik ben altijd op zoek naar de beste manieren om dat te doen. Door de jaren heen raakte ik meer en meer overtuigd van coachingreizen. Ik merkte dat als je langer met een groep op stap bent in de natuur, de deelnemers een extra stimulans krijgen, een andere mindset. En zo hebben mijn oefeningen en persoonlijke begeleiding meer effect en diepgang.

Weg met de maskers

De maatschappij dwingt ons vaak om maskers op te zetten. Ook op je werk doe je je anders voor. Wil je een leidersrol opnemen of ben je manager van een team, dan kan net dit masker ervoor zorgen dat je in je taken hindernissen ondervindt. Zelfs al ben je succesvol in je job, dan kun je soms toch nog voelen dat er iets ontbreekt of dat iets je ongelukkig maakt. Op die momenten is het belangrijk om je af te vragen hoe trouw je aan jezelf bent.

Door de natuur en het groepsaspect in mijn coachingreizen kom je sneller tot wie je echt bent en tot wat echt bij je past. Je masker valt af. Het verhaal van Dieter toont dat ook aan.
Ik leer je, samen met je reisgenoten als extra klankbord, om elk persoonlijk doel te formuleren en aan te pakken vanuit je echte ik. Zodra je de blokkades op je weg omverwerpt, bereik je veel gemakkelijker je doelstellingen.

Bedrijven, managers of zaakvoerders kiezen net daarom voor mijn trajecten. Let wel: het is een uitdagend proces! Maar het resultaat is er: elke deelnemer geeft achteraf beter leiding, krijgt een vlottere relatie met collega’s, communiceert duidelijker, lijnt doelstellingen haarscherp af zodat ze ook echt vreugde brengen en neemt verantwoordelijkheid op in plaats van een paraplu te openen.

Een spontaan traject met veel voorbereiding

Als je aan de deelnemers van een coachingreis vraagt hoe zo’n traject verloopt, zullen ze allemaal zeggen: heel spontaan. En dat voelt ook zo … op dat moment. Want uiteraard gaat er heel veel voorbereiding aan vooraf.
Ik stem elke oefening op voorhand grondig af op de omgeving. Dat is vaak worstelen en proberen, maar het is ook heel leuk. Mijn creativiteit kan op die momenten heerlijk borrelen. Voor de reis naar Nepal ben ik ondertussen al twee keer op verkenning geweest. Alle opdrachten worden ter plekke uitgevonden, uitgewerkt en uitgetest. Welke oefeningen er aan bod komen tijdens de reis, ligt aan het moment en aan de groep. Ik kan van nature nogal vlot schakelen.
Wat ik altijd voor ogen hou, is dat er genoeg diepgang moet zijn en dat de persoonlijke begeleiding het allerbelangrijkste is. Ik laat liever een oefening vallen als dat nodig is om die twee pijlers boven water te houden.

Een resultaat dat blijft nazinderen

Om echt de vruchten van een coachingreis te plukken, moeten deelnemers ook een houvast hebben. Daarom voorzie ik genoeg momenten voor zelfreflectie. Wat je leert, kun je zo ten volle opnemen. Daarnaast staat elke opdracht mooi uitgewerkt op papier. Ik zie dan ook regelmatig deelnemers teruggrijpen naar hun boekje. Na de reis is er een terugkommoment waarbij we een-op-een samenzitten om de persoonlijke leerpunten van het traject te overlopen.
Je reisgenoten blijven je trouwens ook steunen in je verdere groeiproces. Recent vroegen de deelnemers van de vorige coachingreis bijvoorbeeld naar een herbronningsweekend en ook volgend jaar staat dit weer op de agenda. Dat de groep telkens opnieuw wil samenkomen is voor mij een schitterend compliment en een teken dat mijn aanpak echt werkt.”

Inschrijven

INSCHRIJVEN

Ga je mee of wil je nog meer info, stuur een mailtje naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Of bel naar 0498 517 365

BEDRIJFSGEGEVENS

Kon-Kiki
Manestraat 28
3540 Herk-de-Stad

T.+32 498 517 365
kris(at)konkiki.be

BTW BE0808.076.019
Follow me on LinkedIn

AGENDA
Opstellingen van 9.00u tot 12.30u

8/6/2024 - 6/9/2024 - 11/10/2024 - 22/11/2024 - 6/12/2024

31/1/2025 - 28/3/2025 - 23/5/2025 - 20/6/2025

Meer info en inschrijven: Opstellingen

 
Opleiding Systemisch Coach

4 x 2 dagen start op 26/8/2024

Meer info en inschrijven: Opleiding systemisch coachen