Getuigenis van Dieter Geenens, algemeen directeur van POM Oost-Vlaanderen:


“Er bestaat nu geen onderscheid meer tussen de Dieter thuis, tijdens het sporten of op het werk.”

“Mijn chef ging drie jaar geleden met pensioen. Voor hij vertrok, gaf hij mij de gouden tip om te investeren in mijn leiderschapsskills. Kris van Kon-Kiki begeleidde me in die periode via een individueel coachingtraject. Mijn directeur werd vervangen … maar ik greep net naast de functie. Ze gingen voor een externe persoon. Dat bleek al vrij snel een foute keuze te zijn. En zo werd ik waarnemend directeur.

Ga ik ervoor of niet?

In die periode had ik het niet gemakkelijk. Ik moest presteren, maar ik had geen enkele zekerheid over de toekomst, zeker niet met die vorige situatie in mijn achterhoofd. Ik stelde mezelf constant de vraag: ga ik ervoor of niet? De coachingreis van Kris naar de Eifel kwam op het juiste moment. Want daar maakte ik de klik: ik ga ervoor!

Excentrieke dingen verkopen

De format van deze reis sprak me 100 % aan: je bent vijf dagen bezig met jezelf, met je sterktes en je gebreken als leider. En dat al wandelend in een rustige setting. Een dergelijk coachingtraject vind je bijna nergens. De traditionele hr-afdelingen denken nog te veel in termen van Vlerick-opleidingen. Ik heb deze coachingreis serieus moeten verdedigen intern. Iets excentriekere zaken krijg je nu eenmaal moeilijk verkocht aan nuchtere mensen. Maar de zaken die je leven echt veranderen, zijn meestal de buitengewone dingen, niet?

De rol van Kris

Tijdens deze coachingreis leg je een route af door de natuur in een kleine en heel diverse groep. Kris geeft je in team opdrachten waarbij je de ene keer als coach fungeert en de andere keer de trainee bent. Zo leer je je leiderschapsskills ten volle inzetten en aanscherpen. Kris zorgt voor rust en structuur tijdens deze sessies, maar ze grijpt ook in als een opdracht moeilijk loopt. Ze heeft snel door hoever ze met iemand kan gaan, en pusht je constant naar meer en beter. Na een oefening rond ze ook alles goed af. Dat is heel belangrijk. Want zo krijg je meer inzicht in de taak en kun je de volgende stap helder nemen.

Het resultaat is er!

Wat voor mij de grootste meerwaarde was van deze reis? Heel simpel! Er bestaat nu geen onderscheid meer tussen de Dieter thuis, tijdens het sporten of op het werk. De skills die ik heb, gebruik ik nu authentiek. Kris heeft me duidelijk naar mijn echte ik gedreven. Als je dat ook naar je job doortrekt, wordt alles veel gemakkelijker.
Ik ben bijvoorbeeld heel competitief in mijn sport. Nu pak ik dat mee in mijn job. Ik sta er nu zonder schroom om te willen winnen. Ik durf gewoon te verkondingen dat wij de beste organisatie zijn. Ik leg de lat heel hoog en heb de nodige houvast om daar als leider mee om te gaan. Ondertussen is mijn bedrijf van een probleemorganisatie geëvolueerd naar een onderneming die weer op de rails staat.

Een aanrader

Deze coachingreis is een absolute aanrader voor mensen met ambitie die de wil en de durf hebben om zichzelf te ontdekken. Geloof me, je hebt behoorlijk veel lef nodig om de confrontatie aan te gaan met jezelf. Het traject is daarom zwaar. Maar het resultaat maakt dat 100 % de moeite waard.”

 

BEDRIJFSGEGEVENS

Kon-Kiki
Manestraat 28
3540 Herk-de-Stad

T.+32 498 517 365
kris(at)konkiki.be

BTW BE0808.076.019
Follow me on LinkedIn

AGENDA
Opstellingen van 9.00u tot 12.30u

8/6/2024 - 6/9/2024 - 11/10/2024 - 22/11/2024 - 6/12/2024

31/1/2025 - 28/3/2025 - 23/5/2025 - 20/6/2025

Meer info en inschrijven: Opstellingen

 
Opleiding Systemisch Coach

4 x 2 dagen start op 26/8/2024

Meer info en inschrijven: Opleiding systemisch coachen