background nepal2

Coachingreis

ACTIEVE EN INSPIRERENDE COACHINGREIS NAAR NEPAL

Intensief leiderschapstraject op het topje van de wereld

Wil je de leider zijn van je eigen leven? Een persoon die de kracht van zijn talenten inzet en weet waarvoor hij staat? Die zijn missie altijd voor ogen houdt en zo zijn doelstellingen bereikt? Wil je leiding geven aan je teamleden of medewerkers op een manier die bij jou past en die hen inspireert?
Wel, misschien ontbreekt het jou op dit moment nog aan het inzicht, de kennis of de moed om hiervoor te gaan. Met andere woorden: je moet je natuurlijke leiderschap nog ontdekken en/of durven omarmen.
Gun jezelf daarom de actieve en inspirerende coachingreis van Kon-Kiki naar Nepal.

What’s in (it for) you?

• Je ontdekt je natuurlijke leiderschapsskills.
• Je verkent je persoonlijke en professionele sterktes, talenten, kernkwaliteiten en passies.
• Je richt je pijlen op de doelstellingen die écht bij je passen.
• Je trotseert je persoonlijke en professionele struikelblokken, angsten en hindernissen.
• Je ontdekt je groeipotentieel en koppelt er een stevig actieplan aan vast.
• Je ontwikkelt je coachingskills en je feedbackcompetenties.

Ontdek en versterk jouw plek in de groepsdynamiek

Als leidinggevende, manager of zaakvoerder sta je nooit alleen. Je beweegt je in een team of functioneert in een groep. Daarom kiest Kon-Kiki voor een reis met een kleine groep: tijdens de leiderschapsreis ben je in het gezelschap van vijf reisgenoten.
Zo krijg je niet alleen de nodige individuele aandacht, maar ontdek je ook de rollen en patronen die in een team aanwezig zijn en de plaats die jij daarin inneemt. Dankzij gezamenlijke reflectiemomenten heeft groepsdynamiek geen geheimen meer voor jou. Die waardevolle kennis kun je nadien op een gerichte manier inzetten in je professionele omgeving.

Nepal: pure inspiratie!

Kon-Kiki organiseert dit leiderschapstraject in een bijzondere setting. Want Nepal is een van de prachtigste plekken op aarde. Met adembenemende uitzichten, verrassende landschappen en een unieke cultuur staat dit land symbool voor pure inspiratie.
Inspiratie, maar ook transpiratie … want hoe kun je de Nepalese natuur beter ontdekken dan te voet? We verkennen de bergen tijdens intensieve wandeltochten (van 4 tot 6 uur), die trouwens de perfecte metafoor vormen voor ons coachingprogramma. Hoe je bijvoorbeeld omgaat met het overwinnen van 1000 hoogtemeters, vertelt veel over hoe je hindernissen op je pad benadert.
Uiteraard is er tijdens onze reis ook ruimte voor een portie cultuur: van een bezoek aan de apentempel (Swayambhunath), de Tibetaanse stoepa Boudhanath, de oude stad Bhaktapur, het Namo Buddha-klooster … tot een verkenning van de lokale keuken. Je dompelt jezelf heerlijk onder in de Nepalese way of life.

Durf jij te investeren in je natuurlijke leiderschap? Sta je open voor een intensieve coachingreis in Nepal in het gezelschap van vijf gelijkgestemden?

Programma

PROGRAMMA

De coachingreis van Kon-Kiki naar Nepal staat in het teken van actie, inspiratie en ontplooiing. Ontdek het volledige programma:

Een maand voor vertrek

Tijdens een infoavond maak je kennis met je reisgenoten en overlopen we alle praktische zaken en vragen.

Dag 1 

We komen samen in de luchthaven van Zaventem en nemen het vliegtuig naar Kathmandu.

Dag 2: Kathmandu

Na aankomst in de luchthaven van Kathmandu nemen we onze intrek in een hotel met een typisch Nepalees karakter. Ons verblijf ligt in een rustige buurt op wandelafstand van het toeristische centrum. Van hieruit verken je in de vrije namiddag meteen de gezellige drukte in de kleurrijke winkelstraatjes en geniet je van het internationale culinaire aanbod.

Dag 3: Kathmandu

Hoog tijd om ons onder te dompelen in de Nepalese cultuur. Kathmandu is daarvoor dé perfecte stad. We bezoeken onder meer Patan Durbar Square, bekend om zijn oude paleizen en tempels en het inspirerende stadsmuseum met unieke historische beelden. Het spectaculaire uitzicht vanuit de Swayambhunath (de apentempel) mag zeker niet ontbreken.
’s Avonds zoeken we de Boudhanath (Tibetaanse stoepa) op. Hier kun je gezellig terrasjes doen en genieten van de bedrijvigheid rond de mooi verlichte tempel.

Dag 4: Kathmandu – Pokhara

We vliegen naar Pokhara, de startplaats voor ons leiderschapstraject. Na een rustige ochtend nemen we rond de middag de boot en doorkruisen we het Lewa-meer. Van hieruit beginnen we met onze eerste opwarmingswandeling. Onderweg maak je grondiger kennis met je reisgenoten, op basis van een kennismakings- en waardespel. Onze bestemming is de vredestempel op de top van de berg. Hier heb je een prachtig uitzicht over de Annapurna bergketen. Er bestaat geen betere plek om de verschillende elementen van leiderschap te verkennen.
Focus:
• Persoonlijke verhalen rond leiderschap delen
• Waarden en rollen op het vlak van leiderschap verkennen

Dag 5: Nayapul (1070 meter) – Ulleri (1960 meter)

Met een minibusje rijden we naar het startpunt voor onze zevendaagse bergtocht. Je bepaalt zelf de leiderschapsdoelen (op een SMART-manier) waarmee je in deze ontdekkingstocht wilt werken, en deelt je doelen met je reisgenoten.
In de namiddag is het tijd voor het zware werk! Tijdens dit traject van de tocht overwinnen we maar liefst 1000 hoogtemeters. Meteen een mooie spiegel voor hoe jij op een natuurlijke manier je leiderschap opneemt als je een project opstart en de eerste obstakels tegenkomt.
Focus:
• Je doelstellingen voor de tocht SMART formuleren
• Je doelen delen met het team
• Ontdekken hoe je denkt en hoe je je voelt bij je startvrees

Dag 6: Ulleri (1960 meter) – Ghorepani (2850 meter)

We zetten onze tocht verder en overwinnen onze laatste hoogtemeters. Nu is het puur genieten! Hoe mooi is het veranderende landschap tijdens deze wandeling. En hoe onbeschrijflijk is het uitzicht op de toppen van de Anapurna bij zonsondergang.
Tijdens onze weg naar boven verkennen we onze talenten, sterktes, ervaringen en bagage, huidige situatie, verwezenlijkingen en passies, maar ook onze manier om hindernissen te overwinnen. We brengen elk van deze topics in kaart en bekijken hoe ze geleid hebben tot het natuurlijke leiderschap dat we vandaag al vertonen.
Focus:
• Je persoonlijke sterktes, je huidige situatie, je verwezenlijkingen en passies verkennen … met de natuur als inspiratiebron

Dag 7: Ghorepani (2850 meter) – Poon Hill (3210 meter) – Deurali-pas (3090 meter) – Tadapani (2630 meter)

We vertrekken voor dag en dauw en trotseren de koude voor het spectaculaire hoogtepunt van onze reis: de zonsopgang op Poon Hill. Daar genieten we van de bergtoppen die in de prille ochtendzon nog volledig te zien zijn, voor de wolken hen bedekken.
Na het ontbijt zetten we onze tocht verder naar de volgende bergtop. Onderweg gebruiken we de inspirerende omgeving om onze emotionele intelligentie te verkennen. Want leiderschap is niet alleen een rationeel gebeuren. Gegarandeerd een boeiend en tegelijk confronterend moment …
Focus:
• Je emotionele intelligentie verkennen op basis van het cyclische gebeuren in de natuur

Dag 8: Tadapani (2630 meter) – Jinhu (1780 meter)

Na drie dagen stappen hebben we rust verdiend. Na een stevige afdaling gaan we na hoe onze doelstellingen aansluiten bij onze levensmissie.
Om echt met volle energie voor je doel te gaan is het niet alleen belangrijk om je doelen scherp en SMART te formuleren. Ze moeten ook volledig passen bij elk aspect van je zijn. Alleen zo leiden ze tot fysiek, emotioneel, relationeel, ecologisch en zelfs spiritueel welbevinden.
De warmwaterbaden van Jinhu zijn de ideale plaats om te ontdekken hoeveel deugd je ervan hebt en hoe vervullend het is om je doelen te bereiken.
Focus:
• Over je levensmissie mediteren

Dag 9: Jinhu (1780 meter) – Landruk (1565 meter)

We ondernemen een rustige en romantische tocht waarin we verkennen wat ons tegenhoudt om de doelen te bereiken die echt bij ons passen.
Tijdens dit deel van ons traject bekijken we die obstakels als een spiegel voor ons persoonlijke groeipotentieel. We gaan met andere woorden aan de slag met onze remmingen. Door je demonen recht in de ogen te kijken en je kernkwaliteiten aan te spreken, kom je sterker als leider uit dit traject.
Focus:
• De hindernissen op je pad ontdekken die je weghouden van je doelen
• Inzicht krijgen in je kernkwaliteiten
• Je krachten opnieuw integreren om zo een volledigere leider te worden

Dag 10: Landruk (1565 meter) – Dhampus (1650 meter)

Na een stevige ochtendklim beginnen we aan een laatste grote afdaling. We duiken daarbij een nieuwe vallei in waar de Heilige Fischtail ons welkom heet.
Dit stukje van onze tocht staat in het teken van het vertalen van onze doelstellingen en inzichten naar een concreet actieplan. Daarbij leren we welke hulpbronnen en mentoren we kunnen aanspreken.
Focus:
• Een actieplan opstellen
• Hulpbronnen en mentoren ontdekken

Dag 11: Pokhara

We genieten van een dagje welverdiende rust aan de oevers van het Lewa-meer. Onze stramme ledematen krijgen een heerlijke massagebeurt. We zoeken een leuk souvenir in een van de talrijke winkeltjes. Na onze tocht dompelen we ons nu onder in de luxe van de bewoonde wereld.
Wie nog een extra kick zoekt, kan de wereld vanuit de lucht bewonderen vanuit een parapente. De slogan ‘Feel the fear and do it anyway’ is hier helemaal op zijn plaats.

Dag 12: Kathmandu – Bhaktapur

We nemen de ochtendvlucht naar Bhaktapur. Daar bezoeken we de oude stad met een stadsgids, een prachtig cultureel moment. Romantische pleintjes, prachtige paleizen, tempels, smalle straatjes, … Je geniet er van een heerlijke nostalgische sfeer.

Dag 13: Bhaktapur – Namo Buddha

We rijden met een minibusje naar het befaamde Namo Buddha-klooster. Daar bezoeken we de wondermooie tempel en bewonderen we de fijne boeddhistische schilderkunst. Onder de duizenden kleurrijke Tibetaanse gebedsvlaggetjes wandelen we naar beneden en genieten we van het veranderende landschap. We verkennen de groene natuur van de Kathmandu-vallei en eindigen in het landbouwdorpje Balthali, waar de tijd is blijven stilstaan. Daar wacht een busje dat ons naar het hotel in Kathmandu brengt. We ronden de dag af met een gezellig diner.

Dag 14: Kathmandu – terugvlucht naar België

We zeggen Kathmandu vaarwel en vliegen terug naar België.

Twee maanden na je coachingreis

Je leiderschapstraject stopt niet bij deze reis naar Nepal. Je mastercoach nodigt je na een tweetal maanden uit voor een persoonlijke coachingsessie van twee uur. Tijdens dit gesprek krijg je alle ondersteuning om jouw leiderschapsdoelen te bereiken.

Durf jij te investeren in je natuurlijke leiderschap? Sta je open voor een intensieve coachingreis in Nepal in het gezelschap van vijf gelijkgestemden?

FAQ

FAQ

Deze coachingreis is specifiek bedoeld voor leiders, managers en zaakvoerders die willen groeien in hun natuurlijke leiderschap. Kortom: mensen die willen investeren in zichzelf om zo hun missie in het leven te volbrengen vanuit hun talenten en waarden.

Ja, een maand voor vertrek komen we samen tijdens een infoavond. Hier maak je kennis met je reisgenoten, stel je al je praktische vragen en vertellen we je wat je meeneemt op deze tocht.

We wandelen elke dag vier tot zes uur. Om deze reis te ondernemen, hoef je geen bergbeklimmer of topsporter te zijn. Een goede gezondheid en basisconditie zijn voldoende.

We logeren zowel in lokale luxueuze hotels als in basic teahouses. Die laatste zijn eenvoudig en proper.

Je hebt overal de keuze uit de westerse en oosterse keuken.

Kon-Kiki vindt jouw veiligheid heel belangrijk. Daarom doen we een beroep op een lokale gecertificeerde gids. Je krijgt ook een persoonlijke drager die zich ontfermt over je bagage.

Het hoogste punt van onze tocht ligt op 3210 meter. Meestal treedt hoogteziekte pas op vanaf 3500 meter.

De beste periode met heldere, warme dagen en koude nachten is oktober - november. Alleen is dat ook de drukste periode. Het voorjaar met de bloeiende rodondrens vormt het andere hoogseizoen. 

Eind november - begin december. En dat is een bewuste keuze. Nepal verkennen is zoveel leuker als je net buiten het hoogseizoen gaat. Je ervaart zo geen toeristische rush en hebt voldoende ruimte om alles te ontdekken. Het is op dat moment bovendien nog nazomer. Ook het zicht in de bergen is nog optimaal in deze periode.

Eind november - begin december zijn de temperaturen nog aangenaam:
• Dagtemperaturen: tot 25 °C
• Nachttemperaturen in de bergen: - 5 °C

We adviseren je graag over waar je je tickets kunt boeken tegen de meest voordelige prijzen.

Natuurlijk mag je als koppel deelnemen aan deze coachingreis.

Kostprijs

DE KOSTPRIJS VAN DEZE COACHINGREIS

Voor deze actieve en inspirerende coachingreis in Nepal betaal je 4200 euro exclusief BTW
In deze prijs zijn inbegrepen:
• het volledige trainingsprogramma door Kon-Kiki
• 2 uur persoonlijke training door de master coach, 2 weken na het leiderschapstraject
• hotel met kamer en ontbijt in de steden
• volpension tijdens de trekking in de Himalaya
• binnenlandse vluchten
• begeleiding door professionele gidsen en dragers, en permits voor de trekking

Deze prijs is exclusief:
• vlucht
• reis- en annulatieverzekering
• boekingskosten
• dranken en persoonlijke uitgaven
• parapente (optioneel)
• toelage éénpersoonskamer : 300 €

Referenties

Wat de deelnemers vertellen

Getuigenis van Ellen, communicatieverantwoordelijke bij een internationaal b2b-bedrijf:

“Niet alleen Kris is je klankbord, ook je reisgenoten zijn dat. En dat zorgt voor een hele positieve dynamiek!”

Lees Meer ...

Getuigenis van Dieter Geenens, algemeen directeur van POM Oost-Vlaanderen:

“Er bestaat nu geen onderscheid meer tussen de Dieter thuis, tijdens het sporten of op het werk.”

Lees Meer ...

Getuigenis van Hilde Verachtert:

“Deze coachingreis kwam voor mij op het juiste moment in mijn leven.”

Lees Meer ...

Over Kon-Kiki

OVER KON-KIKI

Wie ben ik?

Ik ben Kris Vanhoof, de coach en bezielster achter Kon-Kiki. Als professionele master coach haal ik het beste uit de mensen met wie ik aan de slag ga. Mijn focus ligt vooral op:
* leadership development
* teamcoaching
* executive coaching
* actieve en inspirerende leiderschapstrajecten (zoals een coachingreis naar Nepal)

Kennis en ervaring

Als coach wil ik je de beste begeleiding bieden. En daarvoor is de juiste kennis en ervaring een absolute must. Je mag rekenen op:
• 20 jaar internationale managementervaring (als Maintenance Engineer, Quality Manager, Project Manager, Operational Manager, Change Manager, Training Manager en Organisational Developer)
• 10 jaar ervaring als zelfstandige businesscoach en leadership trainer bij Kon-Kiki
• meer dan 4000 uren praktijkervaring in coaching
• meer dan 300 dagen aan opleidingen en specialisatie in de topics change coaching, leadership development en leadership coaching

Ik heb een partnership met The Coaching Square (Aligned Partner) en heb een ICF-PCC-certificaat. Onderaan deze pagina vind je een volledige lijst van mijn expertises en certificaten.

Een unieke aanpak

Mijn kennis en ervaring zet ik niet in op de klassieke manier. Ik combineer liever diverse coaching- en trainingstechnieken vanuit een verrassende en originele aanpak. Want zo gooi je je vaste denkpatronen overboord en kun je vanuit een ruimer perspectief nieuwe mogelijkheden ontdekken.
De natuur is daarbij trouwens een belangrijk hulpmiddel. Via mijn coachingreizen en wandelsessies kom je zowel letterlijk als figuurlijk in beweging.

Warmte en vertrouwen als basis

De relatie tussen coach en trainee moet goed zitten. Ik vind vertrouwen en warmte tijdens mijn trajecten dan ook onmisbaar.
Ik werk op een natuurlijke, spontane en warme manier. Zo voel je je heel snel op je gemak. Ik ben er trouwens van overtuigd dat in elk individu een uniek talent schuilt, een troef die ik respecteer en bewonder. En die ik maar wat graag versterk. Ik geniet ervan om samen manieren te vinden die echt bij je passen, om je waarden en overtuigingen te exploreren en om nieuwe mogelijkheden te ontdekken waarmee jij je doel(en) kunt bereiken.
En uiteraard werken we samen in alle vertrouwen. Je vertelt me zaken die zelfs je beste vrienden niet weten. Een stevig wederzijds vertrouwen is dan ook noodzakelijk. Alleen zo komen we tot de essentie en zul je je doelen sneller bereiken.

**************************************************************************
De volledige lijst aan opleidingen en certificaten
Mensgerichte expertise en certificaten
• Professional Certified Coach (ICF / The Coaching Square)
• Psycho-energetisch Master Coach (Epeca)
• Master in nlp (Sofia Nederland)
• CIGO: Consultancy in Groepen en Organisaties (KUL – UH)
• Appreciative Inquiry (Cleveland Ohio University)
• Facilitator Strategic Large Groups Interventions (Real time Strategic Change)
• Leadership & Change Management (Zenger Miller)
• Teamcoaching (The Coaching Square)
• Organisatieopstellingen (Kernkracht)
• Insights Practitioner (Insights Benelux)
• MBTI
• Geweldloze communicatie (Gemma)
• Wandelcoaching (Wandelcoach Nederland)

Procesgerichte en technische kwalificaties
• Burgerlijk Ingenieur (KUL)
• Facilitator Continuous Improvement
• Integrale Kwaliteitszorg en Kaizen
• Business Proces Redesign
• Project Management
• Service Management (Vlerick in Company)
• Human Resource management (IPO)

Motivatie

Waarom organiseer ik deze coachingreis?

“Diepgang en persoonlijke begeleiding zijn het allerbelangrijkste voor mij.”

“Als coach ben ik bezig met mensen te laten groeien. En ik ben altijd op zoek naar de beste manieren om dat te doen. Door de jaren heen raakte ik meer en meer overtuigd van coachingreizen. Ik merkte dat als je langer met een groep op stap bent in de natuur, de deelnemers een extra stimulans krijgen, een andere mindset. En zo hebben mijn oefeningen en persoonlijke begeleiding meer effect en diepgang.

Weg met de maskers

De maatschappij dwingt ons vaak om maskers op te zetten. Ook op je werk doe je je anders voor. Wil je een leidersrol opnemen of ben je manager van een team, dan kan net dit masker ervoor zorgen dat je in je taken hindernissen ondervindt. Zelfs al ben je succesvol in je job, dan kun je soms toch nog voelen dat er iets ontbreekt of dat iets je ongelukkig maakt. Op die momenten is het belangrijk om je af te vragen hoe trouw je aan jezelf bent.

Door de natuur en het groepsaspect in mijn coachingreizen kom je sneller tot wie je echt bent en tot wat echt bij je past. Je masker valt af. Het verhaal van Dieter toont dat ook aan.
Ik leer je, samen met je reisgenoten als extra klankbord, om elk persoonlijk doel te formuleren en aan te pakken vanuit je echte ik. Zodra je de blokkades op je weg omverwerpt, bereik je veel gemakkelijker je doelstellingen.

Bedrijven, managers of zaakvoerders kiezen net daarom voor mijn trajecten. Let wel: het is een uitdagend proces! Maar het resultaat is er: elke deelnemer geeft achteraf beter leiding, krijgt een vlottere relatie met collega’s, communiceert duidelijker, lijnt doelstellingen haarscherp af zodat ze ook echt vreugde brengen en neemt verantwoordelijkheid op in plaats van een paraplu te openen.

Een spontaan traject met veel voorbereiding

Als je aan de deelnemers van een coachingreis vraagt hoe zo’n traject verloopt, zullen ze allemaal zeggen: heel spontaan. En dat voelt ook zo … op dat moment. Want uiteraard gaat er heel veel voorbereiding aan vooraf.
Ik stem elke oefening op voorhand grondig af op de omgeving. Dat is vaak worstelen en proberen, maar het is ook heel leuk. Mijn creativiteit kan op die momenten heerlijk borrelen. Voor de reis naar Nepal ben ik ondertussen al twee keer op verkenning geweest. Alle opdrachten worden ter plekke uitgevonden, uitgewerkt en uitgetest. Welke oefeningen er aan bod komen tijdens de reis, ligt aan het moment en aan de groep. Ik kan van nature nogal vlot schakelen.
Wat ik altijd voor ogen hou, is dat er genoeg diepgang moet zijn en dat de persoonlijke begeleiding het allerbelangrijkste is. Ik laat liever een oefening vallen als dat nodig is om die twee pijlers boven water te houden.

Een resultaat dat blijft nazinderen

Om echt de vruchten van een coachingreis te plukken, moeten deelnemers ook een houvast hebben. Daarom voorzie ik genoeg momenten voor zelfreflectie. Wat je leert, kun je zo ten volle opnemen. Daarnaast staat elke opdracht mooi uitgewerkt op papier. Ik zie dan ook regelmatig deelnemers teruggrijpen naar hun boekje. Na de reis is er een terugkommoment waarbij we een-op-een samenzitten om de persoonlijke leerpunten van het traject te overlopen.
Je reisgenoten blijven je trouwens ook steunen in je verdere groeiproces. Recent vroegen de deelnemers van de vorige coachingreis bijvoorbeeld naar een herbronningsweekend en ook volgend jaar staat dit weer op de agenda. Dat de groep telkens opnieuw wil samenkomen is voor mij een schitterend compliment en een teken dat mijn aanpak echt werkt.”

Inschrijven

INSCHRIJVEN

Gun jezelf de actieve en inspirerende coachingreis van Kon-Kiki naar Nepal.

Om te boeken, voor meer informatie, om verder af te stemmen: stuur een mailtje naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of bel op 0498 51 73 65

BEDRIJFSGEGEVENS

Kon-Kiki
Manestraat 28
3540 Herk-de-Stad

T.+32 498 517 365
kris(at)konkiki.be

BTW BE0808.076.019
Follow me on LinkedIn

AGENDA
Opstellingen van 9.00u tot 12.30u

8/6/2024 - 6/9/2024 - 11/10/2024 - 22/11/2024 - 6/12/2024

31/1/2025 - 28/3/2025 - 23/5/2025 - 20/6/2025

Meer info en inschrijven: Opstellingen

 
Opleiding Systemisch Coach

4 x 2 dagen start op 26/8/2024

Meer info en inschrijven: Opleiding systemisch coachen