Logo Vlaamse OverheidIne Geerdens, Communicatie Expert bij de Vlaamse Overheid

'Kris rammelt geen ingestudeerd boekje af, maar ze speelt in op jouw karakter, jouw interesses en jouw doelstellingen en past haar methode hierop aan. Ze heeft een hele reeks opleidingen gevolgd en neemt –figuurlijk- een volle rugzak mee op pad, maar ze haalt er enkel uit wat op dat moment nodig is en legt niet teveel vast op voorhand.'

​Kris is een kanjer in het achterhalen van wat je precies wil bereiken. Wat past er bij jou? Waar loop je warm voor? Als je niet enthousiast kan praten over je werk, is het dan wel jouw ding? Het is niet altijd makkelijk om daarover te praten. Daarom zijn de coachingssessies in de natuur een aanrader: buiten komen maakt dat je geest geopend wordt. Niet in een gesloten ruimte tegenover elkaar zitten en het gevoel hebben in een psychologisch gesprek te zijn beland, maar al wandelend tot de kern van de zaak komen.

Ikzelf heb net een wandelcoaching gevolgd met Kris en ik vond het erg inspirerend. Ik moest een probleem bedenken op mijn werkvlak waar ik aan wou werken en door haar doordachte vraagstellingen kwamen we al snel tot de conclusie dat er werk was aan iets anders dan het vooropgestelde probleem. En dat is net zo leuk aan Kris: haar spontaniteit. Ze rammelt geen ingestudeerd boekje af, maar ze speelt in op jouw karakter, jouw interesses en jouw doelstellingen en past haar methode hierop aan. Ze heeft een hele reeks opleidingen gevolgd en neemt –figuurlijk- een volle rugzak mee op pad, maar ze haalt er enkel uit wat op dat moment nodig is en legt niet teveel vast op voorhand.

De natuur is haar habitat en hier maakt ze tijdens het coachen ook gebruik van. Ik moest bijvoorbeeld naar iets in de natuur zoeken wat ik associeer met de negatieve gevoelens die ik rond een probleem ervaar, en iets wat ik aan het andere uiterste kan koppelen. Als eerste had ik een donker, stekelig struikje gekozen, voor het tweede het rustgevende, kabbelende water. Aan de hand van een stukje mindfulness laat ze je ervaren hoe je emoties kunnen veranderen door een andere denkwijze te hanteren. Wanneer er sombere gedachten in je hoofd opkomen of je moet denken aan de kleur zwart, word je niet bepaald goedgezind. Maar als je dan moet denken aan mensen die van je houden of alle kleuren van de regenboog, voel je je meteen beter. Je hoeft het dus niet altijd ver te zoeken. Maar het is niet gemakkelijk om op eigen houtje de juiste richting te vinden.

Gelukkig maar dat er coaches bestaan om ons daarin te ondersteunen. Iemand als Kris geeft je het duwtje in de rug dat je nodig had om te worden wie je wil en kan zijn: jezelf.

BEDRIJFSGEGEVENS

Kon-Kiki
Manestraat 28
3540 Herk-de-Stad

T.+32 498 517 365
kris(at)konkiki.be

BTW BE0808.076.019
Follow me on LinkedIn

COACHINGREIS

Reizen, wandelen en coachen: mijn  passies verenigd

Ontdek het coachingweekend

Op stap met de camper