Coachingreis

ACTIEVE EN INSPIRERENDE COACHING- & LEIDERSCHAPSTRIP

Thema: Ontdek jouw Natuurlijk Leiderschap. Natuurlijk!"

Wil je de leider van je eigen leven zijn? Wil je bewust een koers varen die in lijn is met jouw missie? Wil je jezelf in je essentie beter leren kennen , zodat je op jouw unieke manier een verschil kan maken in deze VUCA wereld (Volatile, Uncertain, Complex, Ambigue). Of wil je gewoon even time out nemen en je herbronnen?

Het leven biedt zich immers soms rauw aan. Wij ook. Onze omgeving ook.
Daarmee omgaan is niet gemakkelijk. En nee, je bent niet de enige die daarover piekert! Er wordt veel gewikt en gewogen over hoe we in bepaalde situaties het beste kunnen reageren.
‘Deep down’ weten we dat we daarbij best trouw blijven aan onszelf, dat we best reageren vanuit onze eigen natuur.

Maar wat is die natuur dan, die eigen aard?
Die gaan we ontdekken! Letterlijk en figuurlijk. Ze ligt besloten in talrijke dingen: zaken die ons zeer blij maken en zaken die ons zeer ongerust maken en alles ertussenin.

Krijg je nu goesting om met een zeer diverse, gelijkgestemde groep op ontdekkingstocht te gaan en op zeer creatieve wijze rond leiderschap te reflecteren?
Gun jezelf dan deze actieve en inspirerende coachingreis van Kon-Kiki in de bosrijke Limburgse natuur.

What’s in (it for) you?

Wat is er zo waardevol aan deze driedaagse?
In momenten van verwarring of momenten waarop we keuzes moeten maken - soms zelfs keuzes tussen waarden op het hoogste niveau zoals bv. tussen integriteit of loyauteit- is het moeilijk om onze eigen natuur te zien. Daarom verkennen we dit in een veilige setting, die tegelijk ook de toets aan de realiteit doorstaat dankzij de andere deelnemers en coaches.

We gaan naar huis met een persoonlijk anker, ons scherp gesteld én doorleefd natuurlijk leiderschap, dat we instant kunnen gebruiken, altijd. In alle situaties -lastige en leuke- helpt het ons om trouw te blijven aan onszelf. Ons anker zorgt ervoor dat we congruent (op 1 lijn in ons denken, doen en voelen) zijn. We gaan onze natuurlijke waarde en leiderschap uitstralen en zo een zichtbare en voelbare houvast bieden waarop we onszelf en onze omgeving trakteren.

Wat we nog mee naar huis nemen is een unieke beleving, een netwerk aangevuld met zielsgenoten en technieken om jezelf en anderen te begeleiden in leiderschap.

Kortom:
• Je ontdekt op een intuïtieve en energetische manier hoe jij je persoonlijke missie in de wereld zet.
• Je ontdekt je groeipotentieel en gaat hier op een frisse en effectieve manier mee aan de slag.
• Je kijkt je voornaamste persoonlijke en professionele struikelblokken, angsten en hindernissen in de ogen, en ontdekt hoe jij op een natuurlijke en systemische manier deze kan overwinnen.
• Je ontwikkelt coaching skills door samen te werken met inspirerende tochtgenoten.
• Je komt in beweging en geniet van de schoonheid, zodat je moe en toch opgeladen met natuurlijke energie weer naar huis gaat
• Je wordt uitgenodigd om je blik op leiderschap en coaching te verbreden, zodat je met een frisse visie en met veel energie terug naar huis gaat
• Als leider en als coach krijg je een mooie toolkit van oefeningen die je voor jezelf, je medewerkers of klanten kan inzetten.

Waar?

Sinds we 10 jaar geleden verhuisden naar Limburg, trek ik bijna elk weekend al fietsend of wandelend de Limburgse natuur in. Ik heb er helemaal mijn hart verloren en ben nu een echte Limburg-fan. Voor dit weekend kozen we enkele favoriete pareltjes als inspirerende locatie voor onze wandeltochten. Ons hotelletje ligt midden in de natuur en ook de tuin is een klein stukje paradijs.

We kunnen natuurlijk ook iets verder trekken, naar de Ardennen of de Eifel. De enige voorwaarde is een prachtige natuur waar we ongestoord kunnen wandelen en coachen

Kleine groep

Kon-Kiki kiest voor een reis met een kleine groep. Tijdens de leiderschapsreis ben je in het gezelschap van maximum 12 reisgenoten en 2 professionele coaches. Zo krijg je niet alleen de nodige individuele aandacht, maar ontdek je ook de rollen en patronen die in een team aanwezig zijn en de plaats die jij daarin inneemt

Programma

PROGRAMMA

De coachingtrip van Kon-Kiki in Limburg staat in het teken van natuurlijk leiderschap, actie, inspiratie en ontplooiing

Wat we gaan doen: vertrekken vanuit onszelf, elk vanuit zijn of haar eigen natuur en werken in en met de natuur. We laten ons verwonderen door wat we als vanzelf doen, tot wat we ons aangetrokken voelen en waartoe we ons uitgenodigd voelen. We werken met natuurelementen en de symboliek ervan. Dit doen we alleen - welke symboliek zit erin voor mij?- en samen - welke symboliek zien anderen en wat leren we van elkaar? We hanteren verschillende technieken van ‘presencing’ (alles wat in dit moment besloten ligt als mogelijkheden voor de toekomst) die transformatie in gang zetten. Als dit wat ‘eng’ klinkt, hebben we een troost of extra troef: zelfs zonder eigenaardige bomen, sprieten of stenen, zorgt het wandelen voor beweging en dynamiek en een fijn samenzijn met tochtgenoten, met wie we genieten.

In de wandeltocht en wandelcoaching, heeft Kris uiteraard haar rugzak met tools mee. Maar ze vertrekt niet vanaf een ‘model’.

Wat we niet gaan doen: vertrekken vanuit een management of communicatiemodel waarbij we nagaan waar we onszelf binnen dat model herkennen en wat de plussen en minnen van onze eigen management en/of communicatiestijl zijn of hoe we dat voortaan beter en breder kunnen inzetten. Dit zijn zeer waardevolle oefeningen en trainingen. Kris heeft ondertussen gigantisch veel ervaring in het volgen en geven van dergelijke trainingen. Ze kan in een knip tientallen management en/of communicatiemodellen uit haar rugzak toveren en weet snel welke de beste is voor deze unieke situatie en hoe ze de tool zal hanteren.

Praktisch:

Dag 1

Aankomst om 14:00 u – Tijd om toe te komen en tijd om elkaar en te ontdekken

We nodigen je uit om rustig toe te komen, te landen in de Limburgse natuur en je tochtgenoten te leren kennen. We starten met een eerste wandeling met creatieve ontdekkingsopdrachten zodat je jezelf en je tochtgenoten wat beter leert kennen.
We zorgen voor een sfeer waarin mensen elkaar echt kunnen vertrouwen en elkaar durven in de spiegel laten kijken om zo verrijkt de wereld in te stappen.

Voor onze eerste avond voorzien we een drie gangen menu, zo kunnen we van de Limburgse keuken genieten en lekker informeel babbelen.

Dag 2

Start om 9:00 u en ons moto is Carpe Diem, we plukken de dag en genieten van de tijd.

Hier start het eigenlijke coachingsprogramma:
Na een gezond ontbijt trekken we onze wandelschoenen aan en trekken erop uit.
We ontdekken op verschillende manieren hoe jij je missie kent en wat het helpt en hindert om deze in de wereld te zetten.
Het programma is een mooie mix van meditatie, systemische groepsoefeningen, coaching-oefeningen in kleine deelgroepjes, spontane diepgaande gesprekken tijdens de vrije wandelmomenten.
Als coaches stippelden we een mooi parcours uit, we demonstreren de oefeningen en geven je een heldere instructiekaart, zodat je samen aan de slag kan. De natuur inspireert, je tochtgenoten dagen je uit en begeleiden je in je ontdekking. edere deelnemer krijgt ook de kans om persoonlijk met de coaches te werken of om een diepgaander coaching-gesprek te voeren met de coaches tijdens de wandelingen.
Voor de avond voorzien we een luchtige en creatieve activiteit, gecombineerd met een leuke babbel.

Dag 3

Start om 9:00 u

We trekken er weer op uit. Deze keer kijken we onze hindernissen in de ogen en gaan op een creatieve manier zien hoe we deze hindernissen kunnen ombuigen in hulpbronnen op weg naar onze missie.
We eindigen met een gezamenlijk afrondingsmoment op een leuk terrasje zodat iedereen vol nieuwe inzichten, vol energie en met een nieuw netwerk van toffe leiders en coaches weer naar huis kan gaan.

Afronding rond 17:00 u

Opvolging:

Ook na deze trip begeleiden je coaches met veel plezier in je leiderschapstocht.

FAQ

FAQ

Deze coachingreis is specifiek bedoeld voor leiders, managers en zaakvoerders, maar ook voor medewerkers die willen groeien in hun natuurlijke leiderschap. Ook coaches die hun eigen leiderschap willen vergroten of hiermee aan de slag willen bij hun klanten zijn welkom. Kortom: mensen die willen investeren in zichzelf om zo hun missie in het leven te volbrengen vanuit hun talenten en waarden.

We wandelen elke dag van 12 tot 15 km aan rustig tempo met veel oefeningen onderweg.. Om deze reis te ondernemen, hoef je geen topsporter te zijn. Een goede gezondheid en basisconditie zijn voldoende.

Als we Limburg kiezen, logeren we in Oudsbergen, in het gezellige Orshof. Zie www.orshof.be voor meer info

Ontbijt en diner zijn inbegrepen in het hotelarrangement. Tijdens de wandelingen nemen we onze eigen picknick mee

We doen geen extreme outdoor oefeningen. Zorg zelf voor je persoonlijke verzekering, bij inschrijving sturen we je de nodige info hierrond op.

Tja, het blijft natuurlijk België, en het weer is onvoorspelbaar, zeker in september. We hopen op zon, but you never know! Zorg in elk geval voor laagjes, stevige wandelschoenen en toch ook een regenjas. We vertrekken voor een ganse dag en nemen picknick mee. 

Natuurlijk mag je als koppel deelnemen aan deze coachingreis. In onze drie vorige edities ging een koppel mee en ook dit jaar zijn ze weer van de partij. Het is enorm verrijkend om samen onder weg te zijn en toch je eigen pad te vinden.

Kostprijs

DE KOSTPRIJS VAN DEZE COACHINGREIS

Voor deze actieve en inspirerende coaching & leiderschapstrip betaal je 1000 euro exclusief BTW en exclusief verblijf

Ons hotelletje is gelegen in het Nationale Park Hoge Kempen, meer bepaald in de Duinengordel bij Oudsbergen

https://orshof.be/

Referenties

WAT DE DEELNEMERS VERTELLEN

Getuigenis van Ellen, communicatieverantwoordelijke bij een internationaal b2b-bedrijf:

“Niet alleen Kris is je klankbord, ook je reisgenoten zijn dat. En dat zorgt voor een hele positieve dynamiek!”

Lees Meer ...

Getuigenis van Dieter Geenens, algemeen directeur van POM Oost-Vlaanderen:

“Er bestaat nu geen onderscheid meer tussen de Dieter thuis, tijdens het sporten of op het werk.”

Lees Meer ...

Getuigenis van Hilde Verachtert:

“Deze coachingreis kwam voor mij op het juiste moment in mijn leven.”

Lees Meer ...

De Coaches

DE COACHES

Kris, drijvende kracht achter Kon-KiKi, puur natuur

Ik ben een gepassioneerde leiderschapstrainer en -coach. Na 20 jaar ervaring in diverse management rollen in grote internationale bedrijven, volgde ik 11 jaar geleden mijn ware roeping en sindsdien inspireer ik managers om hun natuurlijk leiderschap te ontwikkelen. 

In 2017 startte ik met het Natuurlijk Leiderschap coachingreizen: "Ontdek de schoonheid in de wereld en vind de essentie in jezelf". In deze ontdekkingsprogramma’s combineer ik mijn creatieve aanpak voor de ontwikkeling van mensen, met gezonde beweging met mijn liefde voor de schoonheid van de natuur. Leiders ontdekken hun diepere missie, hun ware natuur, hun essentie, integreren hun schaduwkanten. Zo staan ze zelfbewuster in het leven en in hun werk. Ik ben ervan overtuigd dat wanneer mensen echt vanuit hun essentie leven, ze zorgzaam omgaan met de bronnen van onze aarde en een leefbare wereld creëren voor iedereen, mens en natuur en voor de volgende generaties.

Ikzelf blijf me ontwikkelen en volg meer dan 350 dagen opleiding. Een paar voorbeelden van mijn inspiratiebronnen: Professional Certified Coach (ICF / Root, Grow en Bloom,Teamcoaching bij Leen Lambrechts en Marleen Boen van The Coaching Square), Psycho-energetisch Master Coach en Intuïtieve ontwikkeling bij Epeca, Organisatieopstellingen bij Johannes Schmidt, Systemische Structuuropstelling bij Matthias Varga Von Kibed, Master in NLP bij Paul Liekens Hartsystems en Inneke Boonstra Sofia Nederland, CIGO: Consultancy in Groepen en Organisaties bij KUL – UHasselt , Trauma coaching – Breek de Stilte 1-2-3 bij Interactiel, Appreciative Inquiry – Ron Fry in Cleveland Ohio University, Transformational Presence bij Alan Seal, Wandelcoaching bij Corry Reynegoud, geweldloze communicatie bij Gemma.

Persoonlijkheidsprofielen blijven me boeien als prachtig tool om zelfinzicht onder woorden te brengen, om diversiteit te waarderen en om mensen te helpen om “uit hun hokje” te groeien en hun Natuurlijk leiderschap met meer keuze neer te zetten. Process Communication Managament, MBTI, Insights Practicioner, Enneagram (EQI9)

Gewoon omdat ik het fijn vind om in beweging te blijven ben ik lid van een opstellingsgroep, volg kortere persoonlijke ontwikkelingsprogramma’s, supervisie en coaching. Mijn creatief talent werd getriggerd door mijn buurvrouw Eliane Kunen, die me leerde Zentanglen en me inspireerde tot verrassend kunstige collagewerken. Door een opleiding visual facilitation fris ik nu ook creatief mijn trainingen op. Ik houd van schoonheid en mijn droom is om kunstacademie te gaan volgen. Zodat ik ook hier mezelf door de meesters in het vak kan laten inspireren en onderwijzen om dan weer lekker mijn eigen stijl te kunnen uitproberen.

Ria, warme verfijning en veiligheid

Ik ben een doorwinterde HR generalist met als werkgebieden voornamelijk België en Nederland. Begin maart dit jaar volgde ik mijn hart en ruilde ik de rol van HR Manager voor die van Learning en Development. Nu Corona voor deze rol een rem vormt, ben ik heel blij dat ik deze driedaagse mee kan begeleiden.

De opleidingen en trainingen die ik de volgde zijn talrijk: de voornaamste en langlopende opleidingen die goed om weten zijn voor deze driedaagse waren de coachingtrajecten Root & Grow bij TCS, systemisch opstellingswerk bij Johannes Schmidt en bij Matthias Varga en Organisatiecoaching bij Philippe Bailleur.
Daarnaast neem ik jaarlijks deel aan meerdaagse workshops rond persoonlijke ontwikkeling en zijn er nog ‘plezante en praktische’ dingen zoals kleur & stijl consulent, interieurstylist, visuals enz.

Mijn invalshoek is dus gekleurd door Human Resources Management, persoonlijke ontwikkeling en ik word helemaal blij van schoonheid, authenticiteit en (h)echte contacten.

Motivatie

Waarom organiseren we deze coachingreis?

“Diepgang en persoonlijke begeleiding zijn het allerbelangrijkste voor mij.”

“Als coach ben ik bezig met mensen te laten groeien. En ik ben altijd op zoek naar de beste manieren om dat te doen. Door de jaren heen raakte ik meer en meer overtuigd van coachingreizen. Ik merkte dat als je langer met een groep op stap bent in de natuur, de deelnemers een extra stimulans krijgen, een andere mindset. En zo hebben mijn oefeningen en persoonlijke begeleiding meer effect en diepgang.

Weg met de maskers

De maatschappij dwingt ons vaak om maskers op te zetten. Ook op je werk doe je je anders voor. Wil je een leidersrol opnemen of ben je manager van een team, dan kan net dit masker ervoor zorgen dat je in je taken hindernissen ondervindt. Zelfs al ben je succesvol in je job, dan kun je soms toch nog voelen dat er iets ontbreekt of dat iets je ongelukkig maakt. Op die momenten is het belangrijk om je af te vragen hoe trouw je aan jezelf bent.

Door de natuur en het groepsaspect in mijn coachingreizen kom je sneller tot wie je echt bent en tot wat echt bij je past. Je masker valt af. Het verhaal van Dieter toont dat ook aan.
Ik leer je, samen met je reisgenoten als extra klankbord, om elk persoonlijk doel te formuleren en aan te pakken vanuit je echte ik. Zodra je de blokkades op je weg omverwerpt, bereik je veel gemakkelijker je doelstellingen.

Bedrijven, managers of zaakvoerders kiezen net daarom voor mijn trajecten. Let wel: het is een uitdagend proces! Maar het resultaat is er: elke deelnemer geeft achteraf beter leiding, krijgt een vlottere relatie met collega’s, communiceert duidelijker, lijnt doelstellingen haarscherp af zodat ze ook echt vreugde brengen en neemt verantwoordelijkheid op in plaats van een paraplu te openen.

Een spontaan traject met veel voorbereiding

Als je aan de deelnemers van een coachingreis vraagt hoe zo’n traject verloopt, zullen ze allemaal zeggen: heel spontaan. En dat voelt ook zo … op dat moment. Want uiteraard gaat er heel veel voorbereiding aan vooraf.
Ik stem elke oefening op voorhand grondig af op de omgeving. Dat is vaak worstelen en proberen, maar het is ook heel leuk. Mijn creativiteit kan op die momenten heerlijk borrelen. Voor de reis naar Nepal ben ik ondertussen al twee keer op verkenning geweest. Alle opdrachten worden ter plekke uitgevonden, uitgewerkt en uitgetest. Welke oefeningen er aan bod komen tijdens de reis, ligt aan het moment en aan de groep. Ik kan van nature nogal vlot schakelen.
Wat ik altijd voor ogen hou, is dat er genoeg diepgang moet zijn en dat de persoonlijke begeleiding het allerbelangrijkste is. Ik laat liever een oefening vallen als dat nodig is om die twee pijlers boven water te houden.

Een resultaat dat blijft nazinderen

Om echt de vruchten van een coachingreis te plukken, moeten deelnemers ook een houvast hebben. Daarom voorzie ik genoeg momenten voor zelfreflectie. Wat je leert, kun je zo ten volle opnemen. Daarnaast staat elke opdracht mooi uitgewerkt op papier. Ik zie dan ook regelmatig deelnemers teruggrijpen naar hun boekje. Na de reis is er een terugkommoment waarbij we een-op-een samenzitten om de persoonlijke leerpunten van het traject te overlopen.
Je reisgenoten blijven je trouwens ook steunen in je verdere groeiproces. Recent vroegen de deelnemers van de vorige coachingreis bijvoorbeeld naar een herbronningsweekend en ook volgend jaar staat dit weer op de agenda. Dat de groep telkens opnieuw wil samenkomen is voor mij een schitterend compliment en een teken dat mijn aanpak echt werkt.”

Kris:

Samen met Ria in volle vertrouwen, en pure verfijning.

Ria gaat op een heel verfijnde en subtiele manier recht naar de essentie. Al jaren inspireren we elkaar, nodigen elkaar uit om op een heel andere manier naar de dingen te kijken, want ja, we staan heel anders in het leven. Ik durf wel eens spontaan net buiten de lijntje kleuren, als wereldverbeteraar durf ik echt wel de regels in vraag stellen. En dat is helemaal ok voor Ria, ze glimlacht zonder oordeel en ze benoemt feilloos de authenticiteit en de vrijheid die mijn rebels kantje willen stimuleren. Ze nodigt me uit om mild te zijn. Geweldig om zo onvoorwaardelijk natuurlijk te mogen ZIJN en gewoon volledig mezelf,

Met Ria als co-piloot ben ik gerust dat de kleinste details mooier zullen zijn. De veilige bedding naast de creatieve grensverlegger. Ria is respectvol voor tradities en zorgt voor harmonie en ze zal ons zeker verrassen met diepe schoonheid en iets wat echt raakt. Ze ekent mensen in hun grootsheid en is helemaal ok met schaduwkanten.

Vertrouwen, complementariteit, veiligheid en spontaniteit en echtheid… samen zorgen we voor een succesformule

Ria:

In de contacten met Kris, breng ik mezelf. Alles kan uitgesproken worden en wordt ook uitgesproken. Ik hoef niemand te overtuigen, moet me niet als ‘goed’ voordoen. Ook mijn schaduwkanten zijn welkom en in veilige handen.

Omgekeerd is dat ook zo. Mijn oordeel is veeleer mijn inzicht en mag as such teruggekoppeld worden.
Die heilzame interactie tussen ons twee, is zeldzaam. De beweging die we gedurende onze gesprekken maken, is die van rauwe en verwarrende realiteit naar verfijnde inzetbare kracht. Dit is voor mij natuurlijk leiderschap.

Ik bedenk hoe fijn het is om die veilige setting als bedding en die scherpzinnige verfijning als doel te hebben in onze samenwerking. Het vooruitzicht en het weten dat er geen issues zijn met elkaar als begeleider maakt dat we dit traject samen doen. Kris in de ‘drivers seat’, ik als co-pilot.